Thursday, August 30, 2007

Ankara - Konya - Kayseri... Yine geziyorum.

İş sebebiyle, çok gezmeyen ben bu sene tüm yılların açığını kapatarak ofiste oturmaz oldum. İçinden geçtiğimiz illerle birlikte Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara gibi bir sürü şehir gördüm Anadolunn orta yerine kurulmuş. Sapsarı topraklar arasındaki yerleşim yerleri, o düzlükler, ovalar gerçekten farklı yerleşimler. Yapacağım organizasyon sebebiyle ilk gittiğim şehir Konya idi. Fotoğraflarını çekemedim ama Mevlana sözleriyle süslü otobüsler dikkatimi çeken ilk görüntü oldu Konya'da. Gelecek aylarda şehri tekrar ziyaretim olacağı için biraz da şehirde vakit geçirip o zaman yazmak istiyorum izlenimlerimi...
Sonraki durağım Kayseriydi. Kayseriye geçmeden Konya - Kayseri yolundan bahsetmek istiyorum. O kadar sarı, o kadar dümdüz ve o kadar ruhsuzki, Konya ovasının ününün nerden geldiğini bir kez daha anladım. Tabi Kapadokyanın orada olması İç Anadoluyu harekete geçiren tek yer sanırım.
Kayseri ise Erciyes Dağının eteğine kurulmuş, büyük Organize Sanayi bölgesi ve yol kenarındaki adım başı reklam tabelalarıyla bu tabelaların en çok göründüğü şehir olmuş bence. Güzel bir şehir Kayseri. Söyleyecek çokta fazla birşey yok şehir hakkında. Bizim gittiğimiz gün Cumhurbaşkanı çıkarmış olduklarından oldukça mutlulardı. Hayırlı olsun diyemeyeceğim, çünkü devleti AİHM e şikayet eden biri nasıl devletin en başına geçebilir? Bu konuda gerçekten canım yanıyor, çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Hele ki postun yazıldığı gün Zafer Bayramı olunca. Ve biz Kemalistler halkın yaptığı oylamada darbe yemişken.. İyi günler beklemiyor sanki bizi. Tabi bu ülkenin aydın insanları var, hiç bir şeyden yılmayan, güçlü gençliği var Atatürk'ün izinde yürüyen. Bundan asla vazgeçmeyeceğimizi herkes bilsin isterim.

Güçlü, laik, aydınlık ve açık alınlı Türk milletinin Zafer Bayramını kutlarım
.

2 comments:

Anonymous said...

ben siteni beğendim istersen sende benim bloguma gelebilirsin.blogun süper söyliyim.umarım benim blogumu da çok beğenirsin.

Unknown said...

Never abrasion them while walking over mud or adulterated areas; this will accident the superior of your ugg boots .Don't abrasion these ugg for walking alfresco during backing season.Never go for any bargain superior uggs as they are the affected ones fabricated of cowhide which will abuse your skin.Avoid arcade for UGG Australia in the morning as abounding bottom specialists say that your bottom will tend to cool in the evening, so fit may differ. As continued as you purchased your ugg bailey button via mail adjustment or on their website and it is aural 30 canicule of purchase, you may acknowledgment your ugg slippers boots Slippers.