Sunday, December 24, 2006

Dikkatli bakıyor musunuz?


O kadar yorgunum ki filmi sen seç zira ben sanırım uyucam dedim arkadaşıma.. O benden de beter olduğunu ve benim seçmemi söyledi.. sanırım uyucak yer arıyoduk :) Prestij'de bilim kurgu, lütfen beni öldürme de de fantastik - dram yazıyodu. O ilk Prestij dedi diye ona girdik ve ikimizde filmi çok beğendik.
Sonuna kadar merak içinde heyecanla izledim ben, uyku bir kenara daha çok gözüm açıldı inanın.
Filmin başında ve sonunda söylenen şu cümlelerden en çok aklımda kalanlar;
1. Vaat- Sihirbaz sıradan bir şey gösterir ama elbette sıradan değildir.
2. Dönemeç - Sihirbaz bu sıradan şeye sıradışı bişey yaptırır.
3. Prestij - Burada beklenmedik olaylar gerçekleşir. Ve daha önce görmediğin bir şey görürsün...

Tıpkı hayat gibi yani... Bir şey düşünür, uygular ve sonucuna bakarsın..
Peki sizler? Gerçekten dikkatli bakıyo musunuz?

Bu da filmin konusu;
Birbirlerini takdir eden arkadaşlar ve ortaklar olarak yola çıkarlar. Ama en büyük numaraları ters gidince, aralarında ömür boyu sürecek bir düşmanlık başlar; ikisi de bir diğerini geçme ve altüst etme niyetindedir. Sürdürdükleri aşırı rekabet, her numarayla, her gösteriyle daha da büyür; ta ki sınır tanımayana, hatta elektriğin yeni ve inanılmaz güçlerini ve Nikola Tesla’nın bilimsel dehasını işin içine dahil edene dek... Herkesin hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. El çabukluğuyla sunulan sarsıcı sürprizlerle dolu film; inancın güvenin ve mümkün olanın en uzak, en karanlık sınırlarının keşfedildiği heyecan dolu bir dünyaya dalar.

6 comments:

zzeinepp said...

nikola tesla'nın hayatını 2002 yılında okuduğumda çook etkilenmiştim zekasından..
etkilenmemek elde değil zaten..Film hayatının tamamını yansıtmıyor sanırım; anlaşılamayan bu dahiyi okumanızı tavsiye ederim aynı zamanda..ben de ilk fırsatta filme gitsem iyi olacak :)

http://www.yenisayfa.com/pgs/prdA/prd_detail.asp?fr_PrdSID=VxYnnYVx

Serra said...

inanmiorum ben bu fiLm guseL diiLdir die eS gecmi$tim, en kiSa zamanda $1`lik sinemada izLicem. Oraya du$mu$tur Sanirim.
Saol payLa$tigin icin. :)

~Serra

buraKargın said...

Ben bugün gidecektim, arkadaşım ekti yaa! :( Neyse, çok merak ettim zaten filmi. 10 üzerinden 9 veren siteler var. Dikkatlice baktım. :)

Anonymous said...

yorum yazan arkadaşların 3 ü de yükleminde "cektim" eki (ve onu ima eden diğerleri) kullanmış...Ben filme biraz geç de olsa gittim Mine. Ancak senin buradaki yazını (reklam kokan bir yazı-ki bu senin işin :D) okuduktan sonra gitmek için aklımdaki not defterine düştüm. Ve yorumum: Olağanüstü...Uzun zamandır, böyle iyi bir Amerikan filmi izlemedim. Kadroyu iyi incelememişim;) David Bowie yi görünce Tesla olarak çok hoşuma gitti. Tesla ismini 1980 lerin heavy metal grubu olarak tanıdım ilk önce. Sanırım bu dahiden almış olmalılar. "cektim" li cümleler kuran arkadaşlar da umarım, artık "gitmişlerdir."

E.K

Bilge said...

hayatımda seyrettiğim en muhteşem film. ama bende dikkati yoğunlaştırma sorunu olduğu için başağı zorluk çektim konsantre olmakta! ama sonunu tahmin etmiştim yine de...

Mine Yaman said...

aynı dertten bende de var Bilge ya, sorma.. Yine de sonunu çözmüş olmana hayran oldum, ben şaşırmıştım :)