Friday, January 01, 2010

Yahşi Batı

Yeni yılın ilk postunda yine bir sinema görüşü yazayım, gittikçe daha çok film üzerine konuşur oldum zaten, hayat üzerine cümlelerim kısaldı :)
Popüler filmleri ilk vizyona girdikleri günlerde izlemeyi seviyorum, çünkü sonradan üzerinde çok yazılıp, çizilince, hevesim kaçıyor, ilgim dağılıyor, izleyemiyorum. İşte bu sebepten hadi dedik, bugün izleyelim Cem Yılmaz'ın son filmini.
Ben Hokkabaz'ı çok beğenmiştim, sanki ondan sonraki filmleri hep birbirinin aynıymış gibi, Yani Gora'da Uzay'da, Arog'da ilk çağda, şimdi Western'de, bir sonrakinde Uzak Doğu'da.. vs.
Cem Yılmaz, durum komedilerinin adamı ve o olduğu için gişe yapıyor belki ama, daha konulu bişiler yapsa, çok daha iyi olacak.
Filmin en çok güldüğüm zamanı, temsili gösterinin ve Bir Apaçi Ağlıyor şiirinin okunduğu andır. Bunu da kayda geçeyim, anlatmayayım ki, izlemek isteyenler için tadı kaçmasın.
Filmde Demet Evgar'ı oldukça başarılı buldum ben, bir de arada markalara ince göndermeler var ki, sanırım bu güncelliğin yakalanmasını seviyorum.
Yine filmde gülümseten, kahkaha attıran anlar var tabi ama sinemada izlemeye değmeye bilir. Yine de Cem Yılmaz derseniz, siz bilirsiniz...

3 comments:

Profösör said...

Herkmesin hayatı bir filmdir zaten. Herkes kendi senaryosunu yazsa iyji olur.

özel eğitim said...

aslında anlatılacak çok şeyi anlatmışsınız bizede teşekkür etmek düşer

Anonymous said...

For instance, in 2001 he worked in conjunction with Stephen Sprouse to turn the replica bags logo into graffiti. While more recently, he sent models dressed as nurses down the runway in homage to a Richard Prince painting. As to his 2009 cruise collection, Jacobs collaborated with fashion illustrator Tanya Ling who created a series of illustrations of the range, as well as an exclusive striped print. Shown through the soft focus of Ling's watercolors, Jacobs's sharp tailoring and unique design greatly illustrate the theme of this collection, bright, feminine and flirty.