" Malzemeler;
* 2 paket Krem Beyaz Peynir
* 1 paket Vanilya
* 1 kilo soyulmuş ve temizlenmiş bal kabağı
* 1 çay bardağı veya 3 yemek kaşığı Grand Marnier
* 1 su bardağı ve 2 kahve fincanı toz şeker
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı krema
* 1 1/2 paket eti burçak büsküvi ( toz haline getirilmiş.)
* 4 yemek kaşığı eritilmiş ve soğumuş tereyağı - margarin karışımı
* 1 yemek kaşığı tane karanfil
Yapılışı:
Bir tencerede kabak parçaları, 1 su bardağı toz şeker, tane karanfil ve 1 su bardağı su ilave edilip, 20 dakika orta ateşte pişirilir. Yumurtaların sarısı ve beyazları ayrılır ve bir kapta beyazı çırpılır. Başka bir yerde yumurta sarısı, toz şeker, vanilya, Grand Marnier karıştırılır ve haşlanıp, ezilmiş kabaklar ilave edilir. Çırpılmış yumurta beyazı, krema ve krem peynir eklenir. Çırpılır.
Toz haline getirilmiş büsküviler teflon ya da pyrex bir kaba düzgün bir şekilde yayılır. (yayarken cam bir bardak altından yardım alınabilir.) Yağ karışımı bir kaşık ile içe doğru yayılır. (kaşık toza değmemelidir.) Daha önce hazırlanan karışım üzerine dökülür ve sıcak fırında orta kattaki ızgara üzerinde 175'C'de 40 dakika pişirilir. Piştikten 6 saat sonra servise hazırdır. "
İnanması güç ama resimde görüneni ben yaptım.. Şimdi denemek isteyenler, canı çekenler, tekrar isteyenler parmak kaldırsın lütfen! :))
4 comments:
Canım benim ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.Ankara fotoğraflarına bayıldım.En kısa zamanda deneyeceğim..
Öptüm şekercim..
Pasta süper görünüyor ama yemek tariflerini bekliyoruz. Hele deniz mahsülleri varsa... Süper olur
Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim...
Deniz mahsulümüüü :( Ben deniz mahsullerinin hiç birinden hoşlanmam ki... Balık dahil :) Artık benim tariflerimle idare edeceksiniz.
Sevgiler,
kim o üstü yanmış diyen :P süper görünüyor :))
ellerine sağlık :))
sayfa çoooooooookkkkkk güssellll:)
bu arada biraz çabuk evlende sıra bana gelsin :))))P
Post a Comment